Over Spin-off Consulting

Met Spin-off Consulting geef ik invulling aan mijn kijk op bedrijfsvoering en bedrijfskunde. Vanuit een brede ervaring in sales, management en directiefuncties, maar ook gestoeld op een stevige bedrijfskundige opleiding (MBA).

Er is geen rocket science voor nodig om te weten dat je als organisatie continu in beweging moet zijn. Want of het nu gaat om (technologische) ontwikkelingen, de markt of de organisatie zelf; alles heeft invloed op je bestaansrecht en succes.

In de praktijk echter is het niet altijd mogelijk om zelf op het goede moment aan de juiste knoppen te draaien. Dat kan door externe factoren komen (acute crisis, wetgeving etc.) maar ook door bedrijfsgerelateerde omstandigheden (fusie, overname, uitval van mensen etc.). Of omdat de bank druk uitoefent en het bedrijf onder ‘bijzonder beheer’ valt.

Dan kan expertise en inzet van buitenaf nodig zijn. In die situaties ben ik voor bedrijven sparring partner, adviseur, uitvoerder of interim manager. Met een aanpak die past bij het bedrijf, rekening houdend met de mensen en cultuur. Maar óók resultaatgericht, zodat na die interventie het behaalde resultaat gecontinueerd kan worden.

Binnen automotive heb ik aan twee kanten van de tafel gezeten: bij fabrikanten/importeurs (corporate omgeving) en dealer-organisaties (retail omgeving). Een business die getypeerd wordt door ketensamenwerking en  franchise constructies. Hierdoor kan ik toegevoegde waarde bieden bij diverse uitdagingen in ketens.

Ik hecht aan een open en eerlijke verstandhouding want alleen op die manier kun je werken aan een duurzaam resultaat. Goed kijken naar wat nodig is, wat kan, wat haalbaar is en op welke termijn. Als we daar samen uit zijn ga ik graag aan de slag!

Winolt van Westrienen

Winolt van Westrienen, Spin-off Consulting

Winolt van Westrienen

Bedrijfskundig advies? Neem contact op met Spin-off Consulting

Bedrijfskundig advies

Bedrijfskundig advies? Neem contact op met Spin-off Consulting

Interim Management

Bedrijfskundig advies? Neem contact op met Spin-off Consulting

Keten vraagstukken

Bedrijfskundig advies? Neem contact op met Spin-off Consulting

Crisis & reorganisatie